Onze roedel

Onze roedel bestaat op dit moment uit zes cavalier king charles spaniels en één kelpie. De roedel is langzaam gegroeid. Het begon in 1997 toen we een hondje wilden hebben. Esther zocht een hondje en belde lukraak een fokker op met de mededeling: ik zoek een gemakkelijk, lief hondje. De fokker die ik gebeld had zei: je mag wel een boekje halen met informatie. Jan heeft dit opgehaald en meegenomen. Hij kwam thuis met de mededeling: Esther dit ras hoort precies bij jou. Ik had toen slagen in mijn haren door de permanent en deze honden hebben ook krullen in hun haren net zoals jij. Zo is in april 1997 Shanna in ons leven gekomen.

SHANNA
Ze is geboren op 22-02-1997 en ze is gestorven op 13-07-2007. Ze was een heerlijke cavalier en mede door haar zijn we verslaafd geraakt aan het ras: de cavalier King Charles spaniël. We hebben met haar obedience en behendigheid gedaan maar het meest kon ze genieten als ze bij ons was. Op schoot, in de nek en ook in bed. De hondenschool is naar haar vernoemd omdat zij een voorbeeld hondje was, geen getrek aan de lijn, goed luisteren en nooit wat vernield.
  LAIKA
De oudste cavalier is Laika en ze is geboren op 02-07-1998, ze is een black and tan cavalier en ze geniet nu van haar oude dag hier. Ze was lang onze roedelleider en ze heeft ons goed geleerd wat de hondentaal inhoudt. Zij heeft behendigheid en obedience als sport gedaan en daar menig prijs mee gewonnen.
 
ILSE
Dan komt Ilse en zij is geboren op 16-06-1999, zij is een ruby cavalier en ook zij geniet nu van haar oude dag. Ilse is een zogenaamde jachthond en heeft hier al vele vogels te pakken gehad. Zij is een lekkere, vrolijke hond die helaas wel het bekende hartprobleem heeft maar gelukkig doen de medicijnen zijn werk en rent ze nog vrolijk hier rond. Ook zij heeft behendigheid en obedience gedaan en ook zij heeft vele prijzen behaald.
  CHANTAL
Dan komt Chantal en zij is geboren op 12-10-2002, zij is een tricolor cavalier en zij doet op dit moment nog aan obedience en behendigheid. Ze vind het erg leuk om met ons bezig te zijn en ze is sneller als de baas met behendigheid.
 
TESSA
Als 4de komt Tessa en zij is geboren op 31-07-2006. Zij is een kelpie en Jan doet behendigheid en obedience met haar. We hebben shows met haar gelopen en zij is een uitstekend voorbeeld voor haar ras. Ze is open en vriendelijk maar heeft soms onze hulp even nodig. Zij heeft mij geleerd wat kalmerende signalen inhouden en hoe daar mee te handelen. Wij willen graag met haar een nestje zodra wij een goede reu hebben gevonden voor haar.
  KATIE
En als 5de komt Katie en zij is geboren op 01-03-2007. Zij is een blenheim cavalier en zij is bij ons gekomen omdat we graag puppies willen hebben maar wel op een verantwoorde manier. Op dit moment doet Esther met haar doggydance.
 
DINAH
Als 6de is hier dan Dinah. Dinah is geboren op 31-01-2010 en komt uit het 1ste nestje van Katie. Net als met Katie hopen we later met haar puppies te krijgen. Eerst mag ze lekker hond zijn en Esther gaat ook met haar showen. Wat er daarna komt is een verrassing.