Snuffel en puzzel

Vanuit de visie van Turid Rugaas en de kalmerende signalen is de snuffel en puzzel workshop ontstaan. Een hond kan gewoon zijn voer in een bak krijgen maar voor een hond is snuffelen naar voer nog veel fijner en leerzamer. Ze gaan puzzelen om het voer te krijgen en daar mogen ze creatief voor worden en of hun neus of poot gaan gebruiken. Per puzzel en per hond zie je verschillende oplossingen.

In de workshop ga je je hond leren wat snuffelen is en dan vanuit een ontspannen sfeer. Je leert je hond vertrouwen krijgen in voorwerpen en dat voorwerpen niet eng zijn.

10 minuten snuffelen staat gelijk aan een wandeling en zorgt ervoor dat je hond geestelijk moe wordt. Onzekere honden krijgen zelfvertrouwen door het snuffelen. Drukke honden worden rustiger door snuffelen en stabiele honden snuffelen voor de fun en voor nieuwe uitdagingen.

We maken in de workshop gebruik van bestaande puzzels en zelfgemaakte puzzels en je gaat zelf ook nog aan het werk om van simpele huis, tuin en keuken spullen leuke denkpuzzel te maken voor je hond zodat het elke keer weer een uitdaging voor je hond is.

De snuffel en puzzel workshop is geschikt voor elk ras en elke leeftijd en iedere hond leert snuffelen op zijn eigen niveau.

Lijkt het leuk en fijn om je hond anders moe te maken en inspiratie op te doen dan kan dit bij Esthers hondenschool.

Aanmelden kan via de kop agenda of stuur je mail naar emzwaagstra@zonnet.nl