Privelessen

Heeft u hond last van ongewenst gedrag zoals:
- veelvuldig blaffen
- trekken aan de lijn
- agressie naar mens of hond
- hyperactief gedrag

Dan is het verstandig om een priveles te doen met uw hond. In deze les wordt er geobserveerd hoe de relatie is tussen de baas en hond en aan de hand van hiervan wordt er een plan gemaakt om het probleem aan te pakken.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van BAT. Dit houdt in : Veel honden weten tegenwoordig niet meer hoe ze een hond moeten benaderen en gaan daarom maar meteen grommen, uitvallen of trekken aan de lijn. Ze vergeten de hondentaal (kalmerende signalen). BAT is een techniek waarbij je de kalmerende signalen benadrukt (beloond) en zo de hond weer leert kijken naar een andere hond zonder agressie en dat de hond zelf een keuze maakt voor conflict vermijdend gedrag. Dit kan zijn door kijken naar de andere hond en daarna bv. te gaan snuffelen. Of na het kijken de kop te gaan draaien. We gaan het kijken naar de hond met een beloningswoord markeren en daarbij maak ik gebruik van een functionele beloning, nl. weglopen van de situatie. Door dit in scene te zetten en gebruik te maken van een stabiele hond ga je je hond zien veranderen. Mijn honden heb ik al vaak in kunnen zetten om andere honden weer fijne ontmoetingen te hebben. Veel mensen willen juist dat hun hond alleen maar kijkt maar hunzelf maar ik wil juist het tegenovergestelde, leren dat er een wereld is waar gewone ontmoetingen mogen plaatsvinden.

Deze methode is ontwikkeld door Grisha Steward.

Tevens gaan we kijken of concept training voor jou en jouw hond een aanvulling kan zijn. Via het tabblad "methode" kun je lezen wat dit inhoudt.

De kosten voor een priveles zijn € 40,00 per uur. Bij interesse kunt u een mail sturen voor meer informatie. De lestijden zijn in overleg. Na de les krijgt u de tips en aanvullende informatie via de mail toegestuurd.

Voor opgave of vragen kunt u een mail sturen naar: zwaagstraesther@gmail.com